MEGNYITÓ A MAGYARSÁG HÁZÁBAN

Az Emléknap ifjúsági programjának ünnepi megnyitója a Magyarság Házában

A Magyarság Háza, mely a Budai Várnegyed egyik legszebb helyén, a Szentháromság téren található, olyan, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. többségi tulajdonában álló intézmény, szellemi bázis, amely az egységes magyar nemzet bemutatását, értékeinek, hagyományainak megismertetését tűzte ki célul. A Ház az elkövetkezendő években fokozatosan olyan nemzeti-kulturális, közművelődési, oktatási, módszertani, turisztikai, látogató- és rendezvényközponttá válik, amely a Magyarország határain belül és kívül élő magyar közösségek közötti kapcsolatokat, a pozitív magyarságkép kialakulását erősíti.

A Magyarság Háza kiemelten fontos szerepet vállal a magyarországi fiatalok nemzettudatának alakításában. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. működteti a hazai alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói, a szakképző iskolák és gimnáziumok számára a külhoni osztálykirándulásokat lehetővé tévő Határtalanul! programot, amelynek segítségével a diákok megismerhetik az országhatáron túlra szakadt magyar diáktársaik életét, környezetét.

A Nemzeti Összetartozás Napjának üzenete nem más, mint amelyet a Határtalanul! programban részt vett diákok közvetítenek a számunkra. Az ő közös történeteik, élményeik megerősítenek bennünket: magyarságunk a történelem eseményeitől, országhatároktól  függetlenül összeköt bennünket. Ezen gondolat jegyében került összeállításra a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a kormányzati rendezvény-sorozat részeként a Magyarság Házában zajló ünnepi program.

Június 4-én 10 órakor Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Budai Várban, a Magyarság Házában ünnepélyes keretek között megnyitja az Emléknap ifjúsági programjait. Az eseményen, amelyet rendhagyó történelem óra követ, külhoni és anyaországi fiatalok vesznek részt.