Sajtószoba-2017

Potápi: harcolni fogunk a Benes-dekrétumok eltörléséért
2017. június 5.

Minden erőnkkel harcolni fogunk a felvidéki magyarság jogfosztását kimondó Benes-dekrétumok eltörléséért - jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn a Tolna megyei Bonyhádon.

Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtti Kossuth téren
2017. június 4.

Katonai tiszteletadás mellett Áder János köztársasági elnök jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a trianoni békeszerződés aláírásához kötődő nemzeti összetartozás napján, vasárnap reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Hoppál Péter: a nemzeti egység ma ismét erős
2017. június 3.

A kultúráért felelős államtitkár szerint ma Magyarországon egyre többen képesek felismerni, hogy közösségünk fontos és erős.

Országszerte tartanak megemlékezéseket
2017. június 3.

A nemzeti összetartozás napja, június 4. alkalmából szombaton, vasárnap és hétfőn is tartanak megemlékezéseket. Az ünnepségeket kulturális programok, filmvetítések, koncertek, színielőadások színesítik.

Nemzeti Összetartozás Napja - KÖZLEMÉNY
2017. június 2.

Különleges programok a Nemzeti Összetartozás napján

Idén is több napos rendezvénysorozattal emlékezik meg Magyarország a Nemzeti Összetartozás Napjáról. A kulturális programok, filmvetítések, koncertek, rendhagyó történelemórák fő helyszínei a Magyarság Háza és a Szentháromság tér lesznek.